Louhikartano

Hevoskasvatusta a'la Sebastian Laurent

etusivu hevoset miljöö toiminta

Sinevan Clarino

 • Virallinen nimi: Sinevan Clarino, "Clarino"
 • Rotu, sukupuoli: Suomalainen puoliverinen, ori
 • Väri, säkäkorkeus: mustanruunikko(Ee/AA), 172cm
 • Syntynyt: 04.06.2018
 • Rekisterinumero: VH, #PKK3036
 • Kasvattaja: Daniel Susineva (VRL-05265)
 • Omistaja: Sebastian Laurent (VRL-12410)
 • Koulutustaso: -

 • Meriitit: KTK-kelpoinen
 • © Lynn


  00 Paikka arvostelussa palkittu - palk -palkinnolla ( pistettä)

  Clarino pähkinänkuoressa

  Mustanruunikko varsa kirmasi videolla ilakoiden. Se viskoi päätään ja päästeli muutaman ilopukin ja jatkoi matkaansa. Orivarsa oli kaikenkaikkiaan melko tasapainoinen kokonaisuus, vaikka olikin hiukan takakorkea kasvuvaiheensa vuoksi. Sebastian tuijotti varsaa herkeämättä ja napautti videon alusta uudelleen ja uudelleen.
  "Mitä sä teet?" Sebastianin ystävätär kysyi. "Vieläkö sä sitä samaa varsaa? Näytäs mullekin. Kenen kasvatti tää oli?"
  "Susinevan. Suomalainen puoliverinen, isä kantakirjattu kakkospalkinnolla ja saanut muutenkin jos jonkinlaista meriittiä hyvärakenteisuudestaan. Ei kuitenkaan oo startattu interiä ylemmäs. Emä puolestaan aika nuori, 7v eli eiköhän se siitä vielä kehity. Hyvärakenteinen se emäkin kyllä oli", Sebastian vastasi bruneten siristellessä silmiään kujeilevan näköisenä.

  Varsaluonne
  --  Sukuselvitys

  Isälinja: Clarimonde (1)
  Clairmonde
  VIP MVA Fn, PKK-V, KTK-II
  fwb 173cm mrn
  Intermediate I
  Charmeleonis evm.
  fwb 172cm tprn
  San Cuvier evm.
  fwb 172cm mrn
  Granissa evm.
  fwb 169cm rn
  Mandy O My evm.
  fwb 170cm m
  Diachronous evm.
  hann 174cm m
  Macherie evm.
  fwb 171cm prn
  Abelina v. Heilmor
  Finest
  hann 171cm m
  Grand Prix
  Alfon Zein evm.
  Alvin Voquer evm.
  Edella Zircon evm.
  Jaqulina evm.
  Jamego evm.
  trak 170cm km
  Hadina evm.
  trak 169cm rt
  Emälinja: Abelina v. Heilmor (1)

  Jälkeläiset

  Clarino ei ole tarjolla ulkopuoliseen jalostukseen.

  00.00.0000 o/t. varsa i. emä  Sanottua

  "sanottua."
  - 00.00.0000 kuka, missä


  Kilpailut ja näyttelyt

  Lisää Clarinon sukulaisista

  Kenttäratsastus | KERJ

  00.00.19 Paikka, luokka 0/00

  Kouluratsastus | KRJ

  00.00.19 Paikka, luokka 0/00

  Esteratsastus | ERJ

  00.00.19 Paikka, luokka 0/00

  Muut lajit

  00.00.19 Paikka, luokka 0/00

  Näyttelyt | PKK

  Varsaluokat:
  00.00.19 Paikka, luokka 0/00

  Näyttelyt | muut

  00.00.19 Paikka, luokka 0/00


  Varustekaappi

  Equestrian PRO, Mestyn varuste, Takakujan tallipuoti, Oddpixel
  Varsakoossa: Sininen pörröriimu, nahkariimu, musta kaulakappaleellinen toppaloimi, sininen kaulakappaleellinen fleeceloimi.

  Muut varusteet: Ketjuriimunnaru, harjoja, kuljetussuojat, pintelit, kapsoni, juoksutusliina ja -vyö, suojat.Maskottinalle.  Hoito-ohjeet: Naru suuhun taluttaessa, säänmukainen loimitus. Tarhaa kokopäiväisesti kelivarauksella.  Valmennukset

  Päiväkirja

  28.02.2019 - Kouluvarsa
  Mustanruunikko varsa kirmasi videolla ilakoiden. Se viskoi päätään ja päästeli muutaman ilopukin ja jatkoi matkaansa. Orivarsa oli kaikenkaikkiaan melko tasapainoinen kokonaisuus, vaikka olikin hiukan takakorkea kasvuvaiheensa vuoksi. Sebastian tuijotti varsaa herkeämättä ja napautti videon alusta uudelleen ja uudelleen, kunnes tietokoneen ruutu pimeni. Sebastian heilautti hiirtä äkäisesti ja jälleen varsa aloitti ilakointinsa uudelleen, pukitti, spurttasi ja Sebastian tuijotti.

  "Mitä sä teet?" Sebastianin ystävätär kysyi. "Vieläkö sä sitä samaa varsaa? Näytäs mullekin. Kenen kasvatti tää oli?"
  "Susinevan. Suomalainen puoliverinen, isä kantakirjattu kakkospalkinnolla ja saanut muutenkin jos jonkinlaista meriittiä hyvärakenteisuudestaan. Ei kuitenkaan oo startattu interiä ylemmäs. Emä puolestaan aika nuori, 7v eli eiköhän se siitä vielä kehity. Hyvärakenteinen se emäkin kyllä oli", Sebastian vastasi bruneten siristellessä silmiään kujeilevan näköisenä.
  "Siis Sebbe katotko sä oikeasti kouluvarsaa itselles? Sä oot aina ollu kenttäratsastaja, eikai susta oo tulossa vanha ukko?" Nainen nauraa kihersi.
  "Itse olet vanha", Sebastian sanoi tuhahtaen. "Elämässä pitää kokeilla kaikenlaista, ei sitä muuten menesty."
  "Ernest, ota yhteyttä sen varsan kasvattajaan. Mä tahdon käydä katsomassa sitä!" Sebastian huusi alakertaan.

  Myöntävän vastauksen saatuaan Sebastian oli kuin tulisilla hiilillä. Hän olisi luonnollisesti tahtonut lähteä varsan luo heti, muttei sellainen tyyli luonnollisestikaan sopinut hänen arvolleen.
  "Henrik, hae Cullinan", Sebastian komensi autonkuljettajaansa ja nyökkäsi Ernestille, joka jatkoi miehen rusetin solmimista.
  Sisäkkö oli pakannut mukavat eväät autoon, joka lähti lipumaan kohti Vänrikinmäkeä. Sebastian istuskeli mukavasti Rolls Roycensa takapenkillä ja napsautti takaistuimien väliköstä konsolin auki, josta paljastui jääkaappi. Jääkaapista hän otti lautasen, johon oli aseteltu kauniisti tuulihattuja ja viskilasin, johon kaatoi coca colaa. Elämä hymyili tummahiuksiselle miehelle, joka voisi loistavasti rentoutua matkan aikana elokuvia katsellen. Sebastian vilkaisi viereisellä penkillä kököttävää pikkuruista avaimenperäksi tarkoitettua nallea. Hän antaisi sen varsalle maskottinalleksi, mikäli varsa olisi lainkaan sellainen kuin videoissa.

  Valkealle kivitallille saavuttuaan Sebastian asteli ulos autosta Henrikin avattua hänelle oven. Pihalla oli siistiä ja kummallisen autiota. Ei Sebastian vastaanottokomiteaa odottanut, mutta edes joku olisi voinut seisoskella asennossa odottamassa hänen saapumistaan. Mies tuhahti ja lähti astelemaan talliin. Tallissa hän kohtasi kuivakan miehen, jonka kasvoille kohosi hymy ainoastaan tämän puhuessa varsoistaan tai myöhemmässä vaiheessa pikkuruisesta tyttärestään, joka pelmahti paikalle, ilmeisesti äitinsä saattelemana.

  Varsa ei ollut lainkaan kiiltokuvamaisen kaunis, vaan pikemminkin hiukan kolhon näköinen. Sebastian katsoi varsaa hymyillen, se näytti hieman hevosversiolta hänen rakkaasta deduškastaan [ukki], venäläisestä oligarkista. Ei rujopiirteinen deduškakaan olisi kauneuskilpailuissa pärjännyt, mutta elämässään mies puolestaan oli menestynyt erityisen hyvin. Ehkä Clarinossakin olisi oma taikansa, kunhan varsa hiukan tuosta kasvaisi. Sebastian pyyhki ajatukset varsan ulkonäöstä pois, ei hän mitään koriste-esinettä ollut katsomassa, vaan vahvaa ja hienoa kouluvarsaa. Ei sen tarvisi näyttää sievältä, kunhan vain suorittaisi erinomaisesti.

  Sebastian sai hierottua kaupat varsasta ihan itsekseen, Henrikin katsellessa vierestä ja ojentaessa miehen allekirjoituskynän oikeassa kohdassa. Sebastian ei ollut ikinä ennen ostanut yhtikäs mitään, joten hän ei ymmärtänyt tinkiä hinnasta lainkaan, pyöräytti vain koukeroisen nimikirjoituksensa paperien alareunaan. Kauppakirjoihin tehtiin ehtolauselma eläinlääkärintarkastuksien läpimenosta, mutta se ei Sebastiania juurikaan huolettanut. Kyllähän hän oli itsekin nähnyt jo hienon mustanruunikon, ei siinä mitään vikaa olisi. Sebastian kiinnitti nallen klipsulla kiinni karsinan oveen ja pyyhkäisi sen poskea. Nalle odotelkoon Clarinon kanssa, kunnes varsan saisi haettua kotiin.

  VRL-00816

  virtuaalitalli/virtuaalihevonen

  © Louhikartano 2018-. Kuva © Ulf Bodin (CC BY-NC-SA 2.0)